LovelyWrapping Guides

Frontbæring

Jeg vil i videoen nedenunder vise dig, hvordan du bærer din baby i fastviklen. Det er en mave-mod-mave binding, som du kan bruge lige fra fødslen af. Bindingen hedder Front Wrap Cross Carry (FWCC) og er en god begynder binding.

I denne version viser jeg dig bindingen med en fastvikle i str. 7, hvilket for mig svarer til en base + 1 (min base størrelse er størrelse 6). På den måde er halerne lange nok til at jeg kan sætte knuden under numsen i stedet for på min ryg. Det er smart om vinteren, når man skal have jakke på, og hvis man ved man skal til at sidde op af et ryglæn.

Til de nysgerrige, så anvender jeg en Yaro La Vita Aqua-Green:
Blend: 45% Tussah (en art silke, til dem af jer, der undrer sig, fordi jeg jo lever hovedsageligt vegansk: den er købt brugt)) 55% bomuld
Vægt: 265 g/m^2
Vævning: jaquard

 

Rygbæring

I videoen nedenunder viser jeg dig, hvordan du kan få dit større barn op på ryggen. Når jeg skriver større barn mener jeg et barn, der kan sætte sig op uden hjælp (dvs. selv sætter sig op og sidder oprejst uden nogen form for støtte). Bindingen jeg viser hedder Ruck og jeg viser den med en fastvikle str. 4, hvilket for mig svarer til en base – 2.

Det er i mine øjne den mest simple ryg binding at lægge ud med.

Til de nysgerrige, så  anvender jeg en Kokadi Erna im Wunderland:
Blend: 100% øko bomuld
Vægt: 225 g/m^2
Vævning: jaquard

Tandembæring front og rygbæring

I videoen herunder viser jeg dig, hvordan du kan bære to børn samtidig. Min søn sidder på min mave i fastviklen, bundet i en FWCC, som du kan se hvordan man binder længere oppe på denne side. På ryggen sætter jeg “Kalle” en demo-dukke, som jeg låner af den skønne Lotte Hald (slyngejordemoder.dk).

Vær opmærksom på, at min søn er en stor og stærk tumling, så det gør ikke så meget, at han ikke er støttet helt op over hovedet under processen, han kan langt hen af vejen selv holde sig oppe. Et mindre barn ville have behov for mere støtte.

Havde jeg ikke haft så travlt med at komme videre til en anden aftale, så ville jeg nok have foretrukket at tage dukken på maven, da den er mindre, og min søn på ryggen. 😉

Hoftebæring

I videoen herunder viser jeg dig, hvordan du kan bære dit barn i ringslynge på hoften. Det er en asymmetrisk bæremåde og du bør derfor ikke bære på denne måde for længe i træk (det gælder alle hofte bindinger). Det er en god idé at holde sig til max et kvarter i træk især når barnet begynder at veje godt til, som min søn fx, og skifte side fra gang til gang, især hvis man bærer flere gange kort efter hinanden.

Til de nysgerrige, så  anvender jeg en Fidella Feline Almond:
Blend: 50% øko bomuld, 50% øko uld (til dem af jer, der undrer sig, fordi jeg jo lever hovedsageligt vegansk: den er købt brugt)
Vægt: 230 g/m^2
Vævning: jaquard triweave double layer