Birthkeeping

Birthkeeper kunne oversættes til fødselsvogter – men det ord indeholder ikke de rette associationer. Birthkeeping er nemlig meget andet og mere end blot at vogte over den fødendes space.
Måske du har hørt om en doula før? En doula og en birthkeeper minder meget om hinanden.

Hvad er en Birthkeeper?

Er det ikke bare et fancy ord for doula eller fødselshjælper?EmpoweredMother

En fødselshjælper støtter og hjælper en fødende kvinde under selve fødslen. Din partner, en ven eller et familiemedlem kan være din fødselshjælper, men også en doula, birthkeeper, eller sundhedspersonale kan agere som så.

Ordet doula stammer fra det græske og betyder “kvindens tjener” groft oversat. Doulaens rolle er at assistere kvinder igennem fødselsprocessen. Denne praksis har eksisteret i mange århundreder og bliver mere og mere populær igen i vores moderne tid. Statistikker fortsætter med at vise store fordele ved at have en doulas støtte. Både før, under og efter fødslen giver doulaen emotionel, fysisk og spirituel støtte og informationer.
Doulaer er i reglen uddannet og har oftest også selv prøvet at føde.

EmpoweredMother BirthkeeperOk, men hvad er så en Birthkeeper?

Ordet birthkeeper, som den afdøde Jeannine Parvati Baker fandt på, henviser til en person, som gør alt det en doula gør, og hvad vigtigere er meget mere til. 
Det mere, er at opmuntre kvinderne til at kende deres rettigheder og styrke og selvstændiggøre dem selv med viden. Alt sammen for at sikre, at vi som kvinder tager ansvar for, at hilse vores børn så blidt og kraftfuldt velkommen i denne verden som muligt.

Selvom sundhedssektoren byder på mange fordele i vores verden, er det ikke meningen at en fødsel skal anses for at være en form for nødstilfælde, som kræver indlæggelse og en behandling, der minder om den ved et sygdomsforløb.

Langt de fleste fødsler kræver ikke medicinsk hjælp. Men det er selvfølgelig altid op til moderen selv, om hun foretrækker at være på hospitalet under fødslen, bare hvis nu hun skulle få brug for det ene eller det andet.

Som doulaer støtter vi kvinder i deres ret til at vælge præcis hvor og hvordan de ønsker at føde. Ved at vælge titlen som birthkeeper, er det vores højeste prioritet, at sikre at kvinder er informeret om deres ansvar overfor deres børn, omgivelser og Moder Jord og stole på deres medfødte evne til at føde naturligt hvor det er muligt.

Kan du mærke et behov for at have din egen Birthkeeper?EmpoweredMother Birthkeeper

Jeg vil med glæde tilbyde dig min støtte og vejledning på din moderskabsrejse lige fra planlægningen af din graviditet og indtil baby og dig er blevet godt tilpasse med jeres nye tilværelse.
Se på mine forskellige ydelser her på hjemmesiden.

For eksempel de ydelser, som støtter dig mens du stadig er gravid: NaturalBirth fødselsforberedelse og GoddessCurves bæretræning til mødre, samt EmpoweredMother Birthkeeping. MilkyLove ammevejledning kan både købes for sig eller som en del af en Birthkeeping pakke.
Til postpartum perioden tilbyder jeg desuden LovelyWrapping bærevejledning, HealthyBum potte-lærings coaching, PlayfulYoga babyyoga undervisning og TalkingBaby undervisning.