Pottetrænings hjælp til nybegynderen?

For nyligt fortalte en veninde mig, at hun har lidt udfordringer med anvendelsen af EC med sin nyfødte, og hun spurgte om jeg havde nogen råd.

Jeg lærte først hvad EC (Elimination Communication) er meget sent ift. at forsøge mig med det fra start med min nu 4 årige. Så vi gik faktisk først i gang da han var ca 2,5 år gammel.
Det betyder at vi anvendte principperne i EC, men til pottetræning i stedet for som ren EC for småbørn.

Så jeg er nok ikke så stærk rent erfaringsmæssigt med EC for nyfødte, men da jeg er færdig med uddannelsen til Go Diaper Free Coach, har jeg efterhånden samlet mig lidt viden sammen omkring emnet.

Jeg gav hende lidt specifikke tips og fortalte hende om følgende.

Smart EC grej

Uanset hvornår du kaster dig ud i EC, er det en mulighed. Men hvis du prøver det mens dit barn stadig ikke kan sidde oprejst selv, eller sætte sig på hug over en potte selv endnu, kan det være smart med en potte eller skål, som du kan have mellem benene.

Den såkaldte Top Hat Potty kan netop bruges til at sidde mellem dine lår mens du holder bebs i en god EC stilling, som fungerer for jer, og endda også under amning, hvis du har en bebs, som ofte lige slipper lidt under amningen/flasketiden.

Du skal bare sørge for at have den siddende mellem benene før du placerer bebs med numsen bar i ammestilling med numsen henover potten (/evt. en skål som du synes kan bruges til formålet).

Vil du gerne have fat i én?

Jeg har faktisk købt 6 Top Hat Potter ifm. uddannelsen til GDF Coach og der er én tilbage på lageret. Så, skulle du synes de er smarte og ønsker at spare fragten fra USA, så kan du købe én af mig. Husk dog at lageret er begrænset. 😉

Prisen er 199,- kr per styk inkl. god bred elastik, så den ikke glider rundt mellem dine ben, hvis du har glat tøj på, og et sædebetræk, så sædet er blødt og varmt for bebs.

Selv børn synes det er sejt at være EC forælder

Da vi modtog potterne spurgte min søn:

“Mor, hvad er det?”

“En potte til meget små babyer, dem som ikke kan sidde selv endnu. Du holder potten mellem benene og holder baby henover, for at hjælpe baby med at tisse eller prutte.”

“Jeg vil prøve!”

Han løb afsted og fandt sin dukke, tog en potte og prøvede det straks af i begge retninger. Han sagde endda “psss” og “hmmmm” for at give dukken et cue.

Hvordan du får hapset én?

Nemt nok. Du kan købe én lige her i shoppen: Top Hat Potte

OBS: Skulle det vise sig, at der er interesse for dette, kan jeg evt. købe flere hjem til Danmark.

Coaching til nedsat pris

Aner du slet ikke hvad du skal stille op som nybegynder med EC, så skal du være velkommen til at kontakte mig. Jeg er NÆSTEN færdig som coach (er færdig med selve uddannelsesdelen), men mens jeg stadig venter på mit certifikat er min timepris til gengæld også ekstra lav. Og hvad jeg ikke selv ved, finder jeg fluks svar på via mit gigantiske coach-kollega-netværk. 😉

Før vi starter et coaching forløb op, vil jeg bede dig udfylde følgende spørgeskema:
https://liljesofie.dk/healthybum-coaching/